7 Μαΐ 2018

NOMOΣΧΔΙΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.
Σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται σε 147 Δήμους που δεν έχουν ακόμη ετοιμάσει τις οικιστικές πυκνώσεις, δημιουργεί οπωσδήποτε αναστάτωση και προβληματισμό στους πολίτες που έχουν το πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα.
Σε προηγούμενη ανάρτηση πριν από 2 ημέρες είχα αναφερθεί στο θέμα και είχα επισημάνει να μην υπάρχει ανησυχία για την Σαλαμίνα, αφού στο Δήμο Σαλαμίνας και τυπικά κλείνει το θέμα την εβδομάδα που έρχεται.
Θα πρέπει όμως να κάνουμε μία διευκρίνιση, ότι η επιστολή αυτή σε 147 Δήμους, εστάλη από το Υπουργείο στους Δήμους περίπου πριν από 3 μήνες. Θεωρώ ότι αρκετοί Δήμοι πρέπει να έχουν ήδη ανταποκριθεί ή τέλος πάντων την καταλυτική ημερομηνία 15 Μαϊου θα έχουν ανταποκριθεί, αφού εμείς οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής.
Όπως και να έχει, εάν υπάρξουν Δήμοι οι οποίοι δεν θα ανταποκριθούν και έχουν κτίσματα τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται εντός οικιστικών περιγραμμάτων , θα πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ , αφού οι πολίτες τους θα υποστούν όχι μόνο μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα με προσφυγές και ενστάσεις, αλλά θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός της ρύθμισης, η οποία προβλέπεται σύντομα να δει το φως της δημοσιότητας για διαβούλευση ως προσχέδιο Νόμου.
Η οικιστική πύκνωση από μόνη της δεν φτάνει να λύσει το πρόβλημα. Όπως είχαμε αναφερθεί και στις 16 Μαρτίου μετά την συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ειδική Επιτροπή επεξεργάζεται την διαχείριση της οικιστικής πύκνωσης. Η ενημέρωση που είχαμε τότε ήταν αισιόδοξη, αλλά καλό είναι να περιμένουμε το σχέδιο νόμου.
Πιστεύω οι Δήμου που δεν θα έχουν τελειώσει τα οικιστικά περιγράμματα στις 15 Μαΐου να είναι λίγοι και να μην προκύψει κάποιο γενικό πρόβλημα από αυτή την ολιγωρία.