17 Μαΐ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΔΗΜΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
Σήμερα Πέμπτη 17 Μαϊου συναντήσαμε στην Βουλή τον Βουλευτή του Σύριζα κ. Δημαρά με θέμα συζήτησης διαχείριση των Οικιστικών Πυκνώσεων και τα πρόστιμα του Δασαρχείου.
Ο κ. Δημαράς ήταν γνώστης του θέματος όχι μόνο λόγω επαγγέλματος (πολιτικός Μηχανικός) αλλά γιατί έχει μεγάλη εμπειρία αφού ήταν από εκείνους τους Βουλευτές που όχι μόνο στήριξαν τις οικιστικές πυκνώσεις αλλά βοήθησαν και στην διαμόρφωση τους αφού ήταν κοντά στον κ. Τσιρώνη τότε Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος. Συγχρόνως Συμμετέχει στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και στη μόνιμη επιτροπή περιβάλλοντος.
Ρεαλιστής για την σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τα αυθαίρετα-δασικά, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη λύση και να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου. Προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας « ….Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να μην εθελοτυφλούμε σε μία πραγματικότητα. Για την λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος εάν πρέπει να αναθεωρήσουμε το άρθρο 24 Του Συντάγματος ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ αυτό πρέπει να το κάνουμε , αφού επαναλαμβάνω τα οικιστικά περιγράμματα πλέον θα ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ….»
Ως γνωστόν μια 15μελή Επιτροπή επεξεργάζεται νομοσχέδιο το οποίο θα προσδιορίζει με ποιο τρόπο θα γίνει η διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων. Ο κ. Δημαράς υποσχέθηκε ότι θα έρθει άμεσα σε επαφή με την συγκεκριμένη Επιτροπή.
Απόρησε ο κ. Δημαράς όταν είδε πρωτόκολλα αποζημίωσης (πρόστιμα) τα οποία ξεπερνούσαν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ , τονίζοντας ότι αυτά τα εξωπραγματικά ποσά δεν μπορούν να συμβαίνουν.
Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση με ένα πολιτικό ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα και κατανοεί τις δυσκολίες, ενώ συγχρόνως προτείνει λύσεις.
Η Συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των επαφών που έχουμε καθιερώσει για ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων, από τους οποίους ζητάμε την βοήθεια και την έμπρακτη συμπαράσταση όταν το Νομοσχέδιο θα έρθει για συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ. Δημαράς Γεώργιος στις εκλογές της 25ηςΙανουαρίου 2015 συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους και εκλέχτηκε Βουλευτής στη Β περιφέρεια Αθηνών.