23 Νοε 2019

ΕΝΩ KATAΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.........
ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΩΝΙΟΥΝ 700.000 ΠΟΛΙΤΕΣ
Όρους για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων περιέχει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια του Σώματος.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι ιδιοκτήτες τους ώστε να τα νομιμοποιήσουν με τις ευνοϊκές διατάξεις του τελευταίου νόμου ο οποίος θα πάρει παράταση έως τον Ιούνιο του 2020.
Μετά την ημερομηνία αυτή θα υπάρχει προσαύξηση του προστίμου που θα κυμαίνεται από 20% έως 40%.
Ενώ για τα αυθαίρετα δόθηκε ακόμη μία ευκαιρία , καμιά αναφορά δεν έγινε για τα αυθαίρετα τα οποία βρίσκονται σε εντός οικιστικών πυκνώσεων. Υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος αγωνιά, υπάρχουν πολίτες που οδηγούνται συνέχεια στα δικαστήρια με τεράστια πρόστιμα, ενώ τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεως συνεχίζονται.
Υπήρχε ένα νομοσχέδιο από τον κ. Φάμελο το οποίο είχε κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μαϊου , στο οποίο κατά την άποψη του τότε Υπουργού , είχαν γίνει διάφορες τροποποιήσεις μετά την απόφαση του ΣτΕ για Αντισυνταγματικότητα των οικιστικών πυκνώσεων ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντιρρήσεις. Το Νομοσχέδιο αυτό δεν προχώρησε για ψήφιση στη Βουλή τότε και εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη λόγω ατολμίας του τότε Υπουργού.
Εκείνο που με στεναχωρεί είναι ότι μετά από 6 μήνες της Κυβέρνησης, δεν έχει γίνει μία επίσημη αναφορά για την σοβαρή αυτή εκκρεμότητα, η οποία αφορά πάνω από 700.000 οικίες και αν αυτό μετατραπεί σε πολίτες , πάνω από 2 εκατομμύρια κόσμος βρίσκονται σε αγωνία. Πληροφόρηση έχουμε αλλά όχι επίσημη και αυτό όμως είναι που χρειάζεται ο κόσμος.
Περιμένω όταν την επόμενη εβδομάδα η τροπολογία ψηφισθεί από την Βουλή, να υπάρξουν ερωτήσεις από τους Βουλευτές και να δοθούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για το μέλλον των οικιστικών πυκνώσεων.
Τελειώνοντας είμαι υποχρεωμένος να πω για μια ακόμη φορά και για αυτούς που με διαβάζουν πρώτη φορά, αλλά και για κείνους τους ελάχιστους που είναι ενάντια στην λύση του προβλήματος και βγάζουν την χολή τους, αλλά και για κείνους τους γνωστούς σε όλους μας, που κάθε φορά κάνουν προσφυγές στο ΣτΕ που πάει να βρεθεί μία λύση.
Ο κόσμος αυτός δεν καταπάτησε καμιά Δημόσια έκταση , αγόρασε αγροτεμάχια σαν και αυτόν που έκτισε ένα αυθαίρετο και του δίδεται η ευκαιρία από το 2011 και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 να τακτοποιήσει το αυθαίρετό του. Οι περισσότεροι έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης με τον νόμο του Τρίτση. Πολλοί έχουν έγγραφα από τα Δασαρχεία ότι το οικόπεδό τους δεν είμαι δασικό, ενώ αρκετοί έχουν άδεια από την Πολεοδομία. Μιλάμε για οικισμούς πρότυπο οι περισσότεροι σήμερα, που το ΚΡΑΤΟΣ διαχρονικά έδωσε φως –νερό- τηλέφωνο. 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ. Η ΟΜΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!