28 Σεπ 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Η Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ!!!!!....»
EΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ
ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24
Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να έρθει Νομοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις. Νομοσχέδιο το οποίο θα δούμε πως θα έχει διαμορφωθεί , αλλά όπως και να έχει δεν λύνει τελεσίδικα το πρόβλημα, αλλά ανακουφίζει το πρόβλημα όπως έχουμε πει. Τώρα ποιο θα είναι το μέγεθος της ανακούφισης αυτό περιμένουμε να το δούμε και να τοποθετηθούμε.
Συγχρόνως όμως αυτές τις μέρες στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συζητείται από την Επιτροπή η Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ιδιαίτερη ρεαλιστική και εμπεριστατωμένη ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή της Β Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη την οποία μπορείτε να ακούσετε (WWW.tragakis.gr)
O κ. Τραγάκης υπέρμαχος της αναθεώρησης του άρθρου 24 , ανέφερε στην ομιλία του ότι «Η Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ!!!!!....» Αυτή η αποκάλυψη φανερώνει τα μέγεθος του προβλήματος που είναι σε όλη την Ελλάδα.
Έχω μιλήσει πολλές φορές και έχω τοποθετηθεί δημόσια , ότι η λύση του προβλήματος είναι η αναθεώρηση του άρθρου 24. Το μεγάλο δασικό πρόβλημα που μαστίζει την Σαλαμίνα δεν μπορεί να μπαίνει σε κομματικά καλούπια και δεν μπορείς αλλά προ πάντων δεν δικαιούσαι να έχεις κομματικές παρωπίδες. Είμαι ξεκάθαρος και έχω συγκρουσθεί πολιτικά στο παρελθόν για το θέμα αυτό.
Να είμαστε αληθείς. Το νομοσχέδιο που έρχεται εντός των ημερών «είναι παυσίπονο» σε ένα σοβαρό πρόβλημα που θέλει παρέμβαση για να τελειώσει μια για πάντα και η επέμβαση αυτή είναι η αναθεώρηση του άρθρου 24.
Πριν από 20 χρόνια περίπου στις 11-10-2000 ο τότε Υπουργός Γεωργίας κ. Ανωμερίτης έλεγε μεταξύ των άλλων σε μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη «ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ « Πως θα σταματήσει μία δασική αρχή να χαρακτηρίζει «Δάσος» είτε μία έκταση έχει τρία πουρνάρια είτε έχει πέντε πεύκα; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα στην Ικαρία λέγοντας « Ένας πολίτης εγκατέλειψε το σπίτι του τα περιβόλια του και όταν επέστρεψε το Δασαρχείο της περιοχής το έκρινε δασικό και αν συμβεί και καμιά φωτιά μπλέκουμε συνταγματικά…….. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ….»Ο ίδιος την Άνοιξη του 2007 στην συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε . « ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24… ….για να βρούμε διεξόδους στην περιπλοκή, η οποία προήλθε από συνεχείς ερμηνείες μια αλυσίδας διατάξεων ……ακούω που λένε να μην αναθεωρήσουμε το άρθρο 24…. Τελικά θα μας μείνουν τα δάση και θα χάσουμε την παραγωγική γη.»
Σέβομαι την διαφορετική άποψη η οποία λέει όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 24. Περιμένω όμως από αυτήν την άποψη να μου βρει λύση στο πρόβλημα και την περιμένω την λύση 30 χρόνια από τότε που ασχολούμαι με το δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας. Λύση ρεαλιστική, ουσιαστική και τελεσίδικη.
Το 2007 στην συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος έγραφα σε άρθρο μου που είχα δημοσιεύσει. «Εύχομαι η Βουλή των Ελλήνων να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 24 γιατί θα χάσουμε την ευκαιρία λύσης του προβλήματος και θα περιμένουμε 10 χρόνια. Πέρασαν 12 χρόνια και η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Τώρα πάλι φωνάζω. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΘΕΩΡΕΙΣΤΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 10
Σχόλια
  • Δήμητρα Λυμπεροπούλου Καλημέρα Μάνο το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την αναθεώρηση του άρθρου 24 θα λυθεί με την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και μιλάω γιατί ξέρεις ότι γνωρίζω πολύ καλά δύο θέμα
    1
    • Μάνος Δερτούζος Αγαπημένη μου Δήμητρα. Ξέρεις πόσο σε εκτιμώ τόσο εγώ όσο και οι πολίτες της Σαλαμίνας για την προσπάθειά σου μαζί με τον τότε Υπουργο Τσιρώνη για τις οικιστικές πυκνώσεις. Αυτό το Νομοσχέδιο περιμένουμε με λίγες αλλαγές που ετοιμάζουν για να μην υπάρξει αντίδραση λόγω αντισυνταγματικότητας. Πρέπει να συμφωνήσουμε όμως Δήμητρα ότι η οποιαδήποτε Νομοθετική ρύθμιση δεν θα μπορέσει να λύση τελεσίδικα το πρόβλημα. Το είδαμε στην αντίδραση του ΣτΕ .στο Νομοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις. Το Νομοσχέδιο που έρχεται θα ανακουφίσει το πρόβλημα, δεν θα το λύσει. Η αναθεώρηση του άρθρου 24 μην την φοβόμαστε αρκεί να βάλουμε τις ασφαλιστικές δικλίδες αυτές που χρειάζονται . ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24 ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 1945 . ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΑΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4014 ΌΤΙ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΑΝΑΓΩΡΙΖΕΤΑΙ , ΑΡΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΤΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Θέλω να επαναλάβω ότι το Νομόσχεδιο θα ανακουφίζει και θα δούμε το μέγεθος , αλλά δεν θα λύνει τελεσίδικα το πρόβλημα. Περιμένω με αγωνία. Είμαι όμως υποχρεωμένος με την συζήτηση που γίνεται για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να συντακτώ με την άποψη της αναθεώρησης του άρθρου 24 , πέρα και έξω από τα κόμματα . Υπηρετώ αυτό το πρόβλημα με πάθος επί 30 χρόνια και θεωρώ για την τελεσίδικη παύση της ταλαιπωρίας των πολιτών που σηκώνουν το Σταυρό του μαρτυρίου στη Σαλαμίνα και όχι μόνο, είναι η αναθεώρηση του άρθρου 24. Για τον λόγο αυτό φωνάζω μη πάει άλλη δεκαετία χαμένη.