6 Σεπ 2019

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ!!!
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται για ψήφιση στη Βουλή Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο θα αναφέρεται στις οικιστικές Πυκνώσεις. 700.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και εμείς στη Σαλαμίνα, περιμένουμε με αγωνία να δούμε το Νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει σε λεπτομέρειες από το Νομοσχέδιο το οποίο ήταν έτοιμο, αλλά δεν ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι γίνονται οι απαιτούμενες αλλαγές ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις από το ΣτΕ.
Θεωρώ όμως ότι η γενική φιλοσοφία του Νομοσχεδίου δεν αλλάζει. Θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι, το Νομοσχέδιο που θα έρθει δεν θα λύνει το πρόβλημα αλλά θα ανακουφίζει τους πολίτες. Το δασικό πρόβλημα λύνεται μόνο με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος
Οι οικιστικές Πυκνώσεις είναι οικισμοί οι οποίοι σήμερα έχουν φως – νερό – τηλέφωνο δρόμους , συγκοινωνία , ακόμη και σχολεία. Δυστυχώς όμως αυτοί οικισμοί διέπονται από ένα νομοθετικό πλαίσιο που βασίζεται στις αεροφωτογραφίες του 1945 , θεωρούνται δασικές και δεν επιτρέπεται καμιά επέμβαση. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για τους πολίτες που δεν μπορούν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους ή είναι πολιτικοί όμηροι επί πολλά χρόνια. Το σοβαρότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας των πολιτών που μένουν σε αυτούς τους οικισμούς και η αιτία είναι ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση. Απαγορεύεται σε αυτούς τους οικισμούς ο Δήμος να παρέμβει και να μεγαλώσει ένα δρόμο ή ακόμη να συντηρήσει ένα υπάρχοντα δρόμο. Υπάρχουν δρόμοι που οδηγούν σε αδιέξοδο και μπορεί ο κόσμος να εγκλωβιστεί σε περίπτωση φωτιάς. Υπάρχουν δρόμοι στη Σαλαμίνα που μένουν μόνιμοι κάτοικοι σε οικισμούς που σήμερα θεωρούνται οικιστικές πυκνώσεις και δεν υπάρχει ένα φως σε μία κολώνα γιατί το Δασαρχείο δεν δίνει την άδεια . Θεοσκότεινα , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών σε ότι θα μπορούσε να συμβεί στην διάρκεια της νύχτας.
Εάν θέλει η Πολιτεία να μην θρηνήσουμε ένα νέο ΜΑΤΙ πρέπει να δώσει ρεαλιστική λύση στο Νομοσχέδιο που φέρνει για τις οικιστικές πυκνώσεις. Έχω πει και το ξαναφωνάζω , η Πολιτεία έχει δύο λύσεις στις οικιστικές πυκνώσεις ή γκρεμίζει όλους τους οικισμούς ( κάτι το οποίο είναι αδύνατο) ή τους νομιμοποιεί για να μπορεί και πολίτης να παρέμβει και να συντηρήσει νόμιμα την περιουσία του και η πολιτεία να μπορεί να κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των Πολιτών. Ένα δεν μπορεί να κάνει η Πολιτεία να παραμένει απαθής , να έχει πολιτικούς ομήρους τους πολίτες και συγχρόνως να τους έχει εγκλωβίσει και να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, αφού αδυνατεί νομοθετικά να παρέμβει.