7 Αυγ 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β ΠΕΙΡΑΙΑ
Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ.
Συνάντηση με τον τ. Πρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Τραγάκη, είχα σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή για το δασικό πρόβλημα. Ζήτησα από τον κ. Τραγάκη να ενημερωθώ για τις προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά για τις οικιστικές πυκνώσεις και το Νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στη Βουλή το οποίο όμως δεν πήγε τελικά στην Ολομέλεια για ψήφιση.
Τόνισα στον κ. Τραγάκη την αναγκαιότητα ψήφισης του Νομοσχεδίου και ει δυνατόν την βελτίωσή του , όπου αυτό είναι εφικτό, αφού οι πολίτες της Σαλαμίνας και όχι μόνο, παραμένουν στην αβεβαιότητα, ενώ συγχρόνως τόσο τα πρόστιμα όσο και οι κατεδαφίσεις συνεχίζουν να έρχονται με οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες.
Ο κ. Τραγάκης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα , ανέφερε ότι η λύση των οικιστικών πυκνώσεων είναι αναγκαία να προχωρήσει αφού ανακουφίζει τους πολίτες και θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε επίσης ότι θα γνωρίζει αρχές Σεπτεμβρίου, τόσο τις βελτιώσεις όσο και τις ρυθμίσεις που θα υπάρξουν σε ένα Νομοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις και θα μας ενημερώσει αμέσως.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Νομοσχέδιο τα οποίο υπάρχει από την προηγούμενη Κυβέρνηση , όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε από τον κ. Φάμελο , είναι εναρμονισμένο στις απαιτήσεις του ΣτΕ , όπου η Ολομέλεια θεώρησε αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί οικιστικών πυκνώσεων. Περιμένουμε λοιπόν αρχές Σεπτεμβρίου να έχουμε νεότερα κάτι το οποίο έγραψε και την Κυριακή η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»