3 Αυγ 2019

700.000 ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΥΣΗ. 
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ
Όπως αναφέρει σήμερα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» μέχρι τέλους Αυγούστου θα τοποθετηθεί η Κυβέρνηση για το θέμα των Οικιστικών Πυκνώσεων , το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Ως γνωστό το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε οριστικά αντισυνταγματική διάταξη νόμου με την οποία εξαιρούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών οι περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί «οικιστικές πυκνώσεις» (αυθαίρετα).
Μετά από αυτό η προηγούμενη Κυβέρνηση με τον τότε Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Φάμελο, παραμονές εκλογών κατέθεσε στη Βουλή Νομοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις , το οποίο κινείτο στα πλαίσια της απόφασης του ΣτΕ ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντιρρήσεις. Δυστυχώς όμως το Νομοσχέδιο αυτό δεν προχώρησε για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, αφήνοντας σε εκκρεμότητα ένα τεράστιο πρόβλημα.
Το Νομοσχέδιο αυτό το οποίο όπως έχουμε αναφερθεί, μπορεί να μην λύνει οριστικά το πρόβλημα, αλλά ανακουφίζει τουλάχιστον προσωρινά τους πολίτες μέχρι την τελεσίδικη λύση του προβλήματος, η οποία έρχεται μόνο με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.
Οι οικιστικές πυκνώσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί από τους Δήμους περιλαμβάνουν 700.000 αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα, κτίσματα τα οποία έχουν νόμιμα Συμβόλαια και τα οποία αποτελούν σήμερα οικισμούς με μονίμους κατοίκους , με φως, νερό τηλέφωνο , ασφαλτοστρώσεις δρόμων, ενώ σε πολλούς από αυτούς υπάρχει συγκοινωνία , ακόμη και σχολεία.
Περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις , ενώ σύντομα προβλέπεται να επισκεφθούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην νέα ηγεσία του Υπουργείου.