11 Νοε 2017

Ενώ το κράτος τα τελευταία 30 χρόνια έχει σε ομηρία τους πολίτες και τους στέλνει στα δικαστήρια και τους επιβάλει τεράστια πρόστιμα, ότι έκτισαν σε φερόμενες δασικές εκτάσεις εκεί όπου έχουν δημιουργηθεί οικισμοί, το ίδιο το κράτος θέλει να αγνοεί ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση!!!.
Τα πιο κάτω λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι από το site Του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο αναφέρεται στους Δασικούς χάρτες.
Δασικοί Χάρτες
«………Τα στοιχεία για την παραγωγή αυτών των χαρτών λαμβάνονται από αεροφωτογραφίες διαφόρων ετών λήψεως από το 1945 μέχρι και σήμερα καθώς και πρόσφατα από δορυφορικές εικόνες…» Και συνεχίζει…….
«Μέχρι το 1976 δεν υπήρχαν χάρτες μεγάλης ακρίβειας, οι οποίοι θα εμφάνιζαν την οριογραμμή μεταξύ των δασικών εδαφών και των εδαφών “άλλης χρήσης” όπως γεωργικές εκτάσεις, αστικές περιοχές, οικισμοί, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, άλλων δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η προστασία των δασών, να δημιουργούνται προστριβές με τους πολίτες και γενικά να μην είναι νομικά κατοχυρωμένη η οριογραμμή αυτή με αποτέλεσμα η προστασία των δασών να οδηγείται πολλές φορές στα δικαστήρια. 
Το 1976 με την ψήφιση του Νόμου 248 περί Δασικού Κτηματολογίου, καθιερώθηκε για πρώτη φορά η κτηματογράφηση των δασών και δασικών εκτάσεων σε χάρτες μεγάλης ακρίβειας (κλίμακας 1:5.000)….......»
Το κράτος με την πιο πάνω ομολογία του αναγνωρίζει επίσημα ότι μέχρι το 1976 δεν «υπήρχαν χάρτες μεγάλης ακρίβειας» άρα δεν μπορούσε να ξεχωρίσει εάν μία έκταση είναι δασική η γεωργική.!!!! 
Ήταν την εποχή που τα δασαρχεία έδιναν βεβαιώσεις στους πολίτες ότι το οικόπεδό τους δεν βρίσκεται σε δασική περιοχή!!
Ήταν η εποχή που οι Πολεοδομίες έδιναν άδεια εγκατάστασης λυομένης οικίας!!!
Ηταν η εποχή η δεκαετία του 70 στην οποία υπήρξε η οικιστική ανάπτυξη και πλέον είχαν διαμορφωθεί οι οικισμοί.!!!
Ήταν η δεκαετία όπου οι οικιστικές περιοχές έπαιρναν φως και τηλέφωνο από το ίδιο το κράτος!!!!, χωρίς να υπάρχει καμιά αντίρρηση από το Δασαρχείο!!!
Ήταν η εποχή όπου γινόταν τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση δρόμων και οι οικισμοί έπαιρναν την σημερινή τους όψη.
Μετά από όλα αυτά έρχεται το ίδιο το κράτος και βάζει πρόστιμα στους ίδιους πολίτες ότι βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις εκεί που το ίδιο Δασαρχείο είχε δώσει βεβαιώσεις ότι δεν είναι δασική έκταση!!!!!.
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Ποιος είναι λοιπόν υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση;
Είναι οι πολίτες που κατηγορούνται ότι έκτισαν σε δασικές εκτάσεις ή το κράτος που έδωσε άδειες μέχρι το 1975 και δημιουργήθηκαν οι οικισμοί, στους ίδιους πολίτες που κατηγορεί σήμερα;
ΕΛΕΟΣ!!!!!