14 Μαΐ 2017

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ……
ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……
Χθες Παρασκευή 12 Μαΐου διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων φυσικό ήταν να σταθώ στη Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» η οποία είχε πρωτοσέλιδο «πως θα σώσετε τα αυθαίρετα των δασικών χαρτών». Επακόλουθο ήταν να πάρω την εφημερίδα να διαβάσω με προσοχή και να προσπαθήσω να βρω που ο αρθογράφος αναφέρει τον τρόπο με το οποίο «θα σώσουν οι πολίτες τα σπίτια τους οι οποίοι έκτισαν σε φερόμενες δασικές εκτάσεις», όπως αυτές απεικονίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945. Έπρεπε να ενημερωθώ αφού το τηλέφωνό μου χτυπούσε συνεχώς από τους πολίτες οι οποίοι είχαν την αγωνία τους.
Διάβασα με σχολαστικότητα την εφημερίδα. Πουθενά στα τρία άρθρα που υπογράφουν επώνυμα πρόσωπα , δεν βρήκα κάτι που να αναφέρει «πως θα σώσετε τα αυθαίρετα των δασικών χαρτών». Και στα τρία άρθρα γίνεται μία αναφορά στο νόμο 4389/16 ο οποίος ως γνωστό, αναφέρει για την οικιστική πύκνωση την οποία έχουμε αναλύσει αρκετές φορές.
Είναι γεγονός ότι το μεγάλο δασικό πρόβλημα «πουλάει» αφού περίπου 700.000 σπίτια σε όλη την Ελλάδα περιμένουν την λύτρωση. Θα περίμενα μία βοήθεια ένα καλό λόγο αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και το οποίο με την ανάρτηση των δασικών χαρτών θα φανεί σε όλη του τη διάσταση.
Όσον αφορά για το άρθρο του Προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κου Μάμαλη Σπυρίδωνα, ο οποίος αναφέρει ότι έκανε Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την οικιστική πύκνωση, δεν μας εκπλήσει αφού και στο παρελθόν έχει συμβεί το ίδιο.
Το δασικό πρόβλημα έχει ομήρους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Θα περίμενα μία μεγαλύτερη ευαισθησία στους πολίτες που δεν καταπάτησαν και πολλοί από αυτούς η πολιτεία έδωσε άδεια να κτίσουν, το δασαρχείο έδινε βεβαιώσεις ότι δεν είναι δασικό, η Πολιτεία έδωσε φως, νερό, τηλέφωνο δρόμους, ενώ όλοι αγόρασαν νομότυπα αγροτεμάχιο και πλήρωσαν την εφορία τους. Εάν λοιπόν είναι παράνομος ο πολίτης, πόσο παράνομο είναι το κράτος;
Μέχρι πότε οι διάφοροι αρθρογράφοι θα είναι πολέμιοι της λύσης του προβλήματος; Πότε άραγε θα εναντιωθούν στο κράτος και στις δικές του παρανομίες σε αυτό το πρόβλημα;
Μάνος Δερτούζος
Δείτε περισσότερε