17 Ιαν 2017

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΤΟΙΜΗ Η ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ημερομηνίες ανάρτησης των δασικών χαρτών για περιοχές για όλη την Ελλάδα ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για την Σαλαμίνα oι οποίοι δεν θα καθυστερήσουν. Οι δασικοί χάρτες που θα αναρτηθούν στις πιο κάτω περιοχές είναι όσοι είχαν στο παρελθόν εκπονηθεί και θεωρηθεί αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε προχωρήσει η ανάρτησή τους.
Όσον αφορά την Σαλαμίνα εκείνο που πρέπει να θεωρείται σίγουρο και να ηρεμούν οι πολίτες, είναι ότι την επόμενη εβδομάδα μέχρι 20 Ιανουαρίου , όπως ο νόμος αναφέρει, ο μελετητής κ. Σταματόπουλος ο οποίος έχει αναλάβει το έργο της οικιστικής πύκνωσης για τον Δήμο της Σαλαμίνας, θα παραδώσει την εργασία του. Είναι σίγουρο όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, η δομή της οικιστικής δόμησης στη Σαλαμίνα βοηθά ούτως ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των οικιών που κτίστηκαν σε φερόμενες δασικές εκτάσεις (να μη ξεχνάμε ότι όλοι αγόρασαν αγροτεμάχια) βρίσκονται στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος περί οικιστικής πύκνωσης και θα βρεθούν εκτός δασικών χαρτών , με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό. Λεπτομέρειες όμως θα έχουμε μετά το πέρας παράδοσης της εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα,
Οι πρώτοι Δασικοί χάρτες αναρτώνται στις πιο κάτω περιοχές.
13 Ιανουαρίου αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες στις περιφερειακές ενότητες (νομούς) Πιερίας, Καβάλας, Μεσσηνίας και Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, στην Καβάλα θα αναρτηθούν οι χάρτες των δημοτικών ενοτήτων Αγίου Ανδρέα, Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Καβάλας, Νέας Ηρακλείτσας και Νέας Περάμου. Ενώ στην Πιερία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία θα αναρτηθούν όλοι οι δασικοί χάρτες, πλην των περιοχών που έχουν ήδη αναρτηθεί και κυρωθεί.
2. Στις 20 Ιανουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Εβρο, Εύβοια, Ηράκλειο, Κοζάνη, Πέλλα και Φθιώτιδα.
3. Στις 27 Ιανουαρίου ακολουθούν χάρτες από τις διευθύνσεις δασών Αθηνών (Γαλάτσι), Αργολίδας, Αχαΐας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ροδόπης και Φλώρινας.
4. Στις 3 Φεβρουαρίου ακολουθούν Αρκαδία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβος, Σάμος και Χίος.
5. Τέλος στις 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Ανατολική Αττική (Γραμματικό, Βαρνάβας, Καπανδρίτι), Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.