28 Ιαν 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΩΣΗ;
Θα θέλαμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε τον πρ. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη που είχε την πολιτική βούληση να ανοίξει τον δρόμο επίλυσης του προβλήματος με την οικιστική πύκνωση, το επιτελείο του Υπουργού και ειδικότερα την κα Λυμπεροπούλου και την κα Αγρίου που βοήθησαν τα μέγιστα σε αυτό το θέμα και είχαμε άψογη συνεργασία τα δύο τελευταία χρόνια. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Δήμαρχο Σαλαμίνας κα Νάννου με την οποία ο Σύλλογος μας είχε άριστη συνεργασία στα πλαίσια της οικιστικής πύκνωσης, καθώς επίσης τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ειδικότερα την κα Βάσω Βιλλιώτη η οποία βοήθησε τα μέγιστα και βοηθά ακόμη μέχρι να πέσουν οι τελευταίες «πινελιές» σε αυτό το εγχείρημα. Να ευχαριστήσουμε επίσης το γραφείο του κου Σταματόπουλου που προσπάθησε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι το μεγάλο κέρδος από την οικιστική πύκνωση, είναι ότι οι πολίτες δεν θα υποχρεωθούν να κάνουν ενστάσεις και αντιρρήσεις μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών που σύντομα θα ξέρουμε πότε θα αναρτηθούν στη Σαλαμίνα. Η οικιστική πύκνωση όμως από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα, η οικιστική πύκνωση φανερώνει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος και δείχνει τον δρόμο επίλυσης του που καλείται πλέον η πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα να δώσουν τελεσίδικη λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις. Τα προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών των χαρτών ήδη σε άλλες περιοχές είναι μεγάλα, όπως στη Μεσσηνία όπου ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Η οικιστική δομή στη Σαλαμίνα όμως είναι τέτοια όπου πολύ λίγα σπίτια θα βρεθούν εκτός οικιστικής πύκνωσης. Ο δρόμος επίλυσης του προβλήματος άνοιξε και πρέπει όλα τα κόμματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να βοηθήσουν
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ :
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΩΣΗ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΩΣΗ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΣΑΛΑΜΙΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μάνος Δερτούζος Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Τάκης Βουδούρης