18 Νοε 2016

Γκρεμείστε τις βίλες σε καταπατημένες Δημόσιες εκτάσεις και μετά ελάτε Σαλαμίνα.

Έγκλημα και τιμωρία. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος  να χαρακτηρίσει το σπίτι που γκρεμίστηκε στο Πανόραμα στα Σελήνια. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σπίτι που γκρεμίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι στα πλαίσια της οικιστικής πύκνωσης. Εφόσον συμβαίνει αυτό πρόκειται για ενέργεια επιπόλαιη και βιαστική.
Με τις αλλεπάλληλες επαφές που σήμερα είχαμε με πολιτικούς παράγοντες καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργείου Περιβάλλοντος που θα έπρεπε να στείλει οδηγίες προς την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις μέχρι να τελειώσουν οι οικιστικές πυκνώσεις που είναι σε εξέλιξη και δεύτερο και σπουδαιότερο η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης ενήργησε με βιασύνη και προχειρότητα.
Εάν συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι δεν είχε ενημέρωση από το Υπουργείο να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις και θα έπρεπε το ποσόν το οποίο της έχει δοθεί να το δαπανήσει, θα έπρεπε ως υπηρεσιακός παράγοντας να γνωρίζει και να λάβει σοβαρά υπόψιν της την οικιστική πύκνωση η οποία είναι σε εξέλιξη.
Θα έπρεπε επίσης να ανοίξει το αρχείο της και να βρει ποια σπίτια πρωτίστως έχουν κτιστεί σε καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις και εκεί να ξοδέξει τα χρήματά της. Να βρει τις βίλες που η Σαλαμίνα δεν έχει και βρίσκονται πάνω στα βουνά και σε πραγματικά δάση μόνα τους και ξεκωμένα. Εάν δεν υπάρχουν στο αρχείο της (αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ) μπορεί να βρει εφημερίδες που κατά καιρούς αναφέρουν παρόμοιες βίλες. Να βρει από το αρχείο της εάν υπάρχουν, παρόμοιες καταστάσεις σε επώνυμους και λεφτάδες στα όρια της Γεωγραφικής αρμοδιότητας της και εκεί να ξοδέψει τα χρήματα.
Τελειώνοντας καλούμε για μία φορά ακόμη τον αρμόδιο Υπουργό κο Σταθάκη , που σήμερα του δόθηκαν οι αρμοδιότητες, να δώσει εντολή μέχρι να τελειώσει η οικιστική πύκνωση , να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις. Σε αυτές τις εποχές της φτώχειας παρόμοιες ενέργειες προκαλούν τους πολίτες.

Για τον Πανσαλαμίνιο Σύλλογο

 Ο Πρόεδρος                            Ο αντιπρόεδρος
Μάνος Δερτούζος                  Τάκης Βουδούρης