22 Ιουλ 2021

 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Βροντερό παρόν έδωσαν οι πολίτες της Σαλαμίνας στην πρόσκληση του Πανσαλαμινίου Συλλόγου «Ενότητα και Δράση» για την επίλυση του δασικού προβλήματος, για ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες της Σαλαμίνας.
Με επίγνωση της ευθύνης για την πανδημία και με σχολαστική τήρηση των μέτρων και έχοντας τις καρέκλες σε απόσταση δύο μέτρων, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο κεντρικός ομιλητής Μάνος Δερτούζος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τους δασικούς χάρτες , την εξάμηνο παράταση η οποία δόθηκε από την πολιτεία για τις αντιρρήσεις και τόνισε ιδιαίτερα , ότι το 97% των κτισμάτων που παρουσιάζονται ότι βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, είναι εντός οικιστικών πυκνώσεων. Αμφισβήτησε τις φωτοερμηνείες των αεροφωτογραφιών του 1945 ως αναξιόπιστες και κάλεσε την Πολιτεία επ ευκαιρία της εξάμηνης παράτασης στις αντιρρήσεις η οποία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο ακόμη, να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για να διευκολυνθούν οι αποχαρακτηρισμοί και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών.
Εισηγήθηκε επίσης μία σειρά από προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και στους βουλευτές της Β Πειραιά και ανέφερε , ότι μπορούν να γίνουν δεκτές αφού κινούνται στα πλαίσια της Συνταγματικής νομιμότητας.
Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν, ο Βουλευτής του Σύριζα κ.Τρύφωνας Αλεξιάδης , ο πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης , ο πρ. Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βσίλης Αλαϊσκας και οι οποίοι στον σύντομο χαιρετισμό τους τάχθηκαν υπέρ των θέσεων του Συλλόγου και αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος.
Μήνυμα συμπαράστασης το οποίο διαβάστηκε απέστειλε ο Βουλευτής Β Πειραιά κ. Μαρκόπουλος Δημήτρης ο οποίος υποσχέθηκε άμεσα θα προωθήσει τις θέσεις μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλαν επίσης η Βουλευτής του Σύριζα κα Νίνα Κασιμάτη και η τ. Βουλευτής κα Εύη Καρακώστα
Στη συγκέντρωση επίσης παραβρέθηκαν
ο Πρόεδρος της κοινότητας Αιαντείου κ. Γαβριήλ Χαράλαμπος, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Σεληνίων κ. Παναγιώτης Δέδες, ο τ. Αρχηγός του Λιμενικού σώματος κ. Χρήστος Δελιμηχάλης. Την ομοσπονδία εκπρόσωπησε ο Γ. Γραμματέας κ. Γιαννούλης, ενώ παρευρέθηκαν Πρόεδροι Εξωραϊστικών Συλλόγων Ανω Ηλιακτής κ. Ρήγας , Κοίμησης Θεοτόκου Βασιλικών κ. Λύρας , Δημήτρανη κ. Παπαγεωργίου και Σκυτάλης κ. Αϊβατίδης και κας Δημητριάδου Παραυρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων Σύριζα κ. Ελένη Καρβουδάκη και ΠΑΣΟΚ Άγγελος Σφονδύλης.
Παρόν στη συγκέντρωση ήταν και ο Δασολόγος που έκανε την οικιστική πύκνωση του Δήμου Σαλαμίνας κ. Σταματόπουλος