28 Φεβ 2021

 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟΣ

 

 

Σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου  2021  έκανα μία ομιλία live στο f.b και αναφέρθηκα στην καθυστέρηση ανάρτησης των δασικών χαρτών, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί να γίνουν για την περιοχή της Σαλαμίνας την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε λοιπόν να παρακαολουθήσετε την  ολιγόλεπτη ομιλία μου στον προσωπικό μου λογαριασμό «Μάνος Δερτούζος» Μπορείτε ακόμη και να ακούσετε όσοι δεν έχετε ακούσει και την ομιλία μου 14Φεβρουαρίου , όπου αναφέρομαι στις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

 

Όπως  σας είπα και στις 14 Φεβρουαρίου που είχα την ευκαιρία να σας μιλήσω για τους δασικούς χάρτες και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά την ανάρτηση, σας είπα τότε ότι όποτε χρειάζεται θα είμαι εδώ να σας  ενημερώνω με τον ίδιο τρόπο για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Είχαμε πει  τότε ,ότι οι δασικοί χάρτες για την Σαλαμίνα είναι προγραμματισμένοι να αναρτηθούν στις 26 Φεβροαυαρίου. Αυτό ανακοινώθηκε στις 12 Ιανουαρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο ανέφερε ότι η ανάρτηση των δασικών  χαρτών για όλη την Ελλάδα θα αρχίσει στις  15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβροαυαρίου . Υπήρχε μάλιστα και ο σχετικός  κατάλογος.

Για τις 26 Φεβρουαρίου την Παρασκευή που πέρασε ήταν προγραμματισμένο να αρτηθούν οι δασικοί χάρτες, της Ημαθίας, Κιλκίς, Μαγνησίας , Δυτικής Αττικής,  Ανατολικής Αττικής και Πειραιώς που περιλμβάνει τα νησιά Κύθηρα, Αντικήθυρα και ΣΑΛΑΜΊΝΑ.

Από τις περιοχές αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες Κιλκίς και Μαγνησίας όχι όμως της Σαλαμίνας και των άλλων περιοχών.

Βλέποντας ότι μέχρι μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχαν αναρτηθεί,  επιοινώνησα τόσο με το Δασονομείο Σαλαμίνας όσο και με την διεύθυνση Δασών Πειραιά.  Με ενημέρωσαν ότι θα  υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση η οποία περιορίζεται μέσα στο μήνα Μάρτιο, χωρίς να έχουμε ακριβή ημερομηνία.

Γνωρίζω ότι αγωνιάτε και από τα τηλέφωνα  που πήρα και τα μηνύματα σας.  Σας καταλαβαίνω , σας νοιώθω. Αγωνιάτε με το δίκιο σας ,γιατί έχετε τραβήξει πολλά, γιατί αρκετοί από εσάς έχετε δικαστήρια σε εξέλιξη, γιατί άλλοι θέλετε να μεταβιβάσετε στα παιδιά σας και δεν μπορείτε, θέλετε να πουλήσετε,  θέλετε να συνδεθείτε με τα δύκτια κοινή ωφέλειας. Αγωνιάτε  δικαιολογημένα περιμένατε πολλά χρόνια.

 Η Διοίκηση, το Υπουργείο έβγαλε μία ανακοίνωση και μιλούσε για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Θεωρώ ότι η Διεύθυνση Δασών της κάθε περιοχής αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάρτηση του χάρτη στην συγκεκριμένη  ημερομηνία, έπρεπε  να μας ενημερώσει για  μια ολιγοήμερη καθυστέρηση για να αποφεύγονται τα ερωτηματικά, οι αμφιβολίες . Ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερομένος

Θεώρησα  λοιπόν υποχρεώση μου να σας ενημερώσω , με εκτίμηση  απένατι σας στην πολυετή, ανιδιοτελή, αγνή , ανθρώπινη σχέση μας. Αυτό θα κάνω συνεχώς σε όλη αυτή την πορεία με σεβασμό και αγάπη απέναντί σας μέχρι το τέλος αυτής της δυσκολης πορείας που έχουμε μπροστά μας.

 

Υπομονή λίγες μέρες ακόμη. ¨Όταν αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες Θα σας ενημερώσω

 

Μάνος Δερτούζος