6 Φεβ 2021

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

 

Οι δασικοί χάρτες τους οποίους περιμένουμε έρχονται.

Στις 26 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η ανάρτηση δασικών χαρτών για την Σαλαμίνα.

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει αντίρρηση κατά του δασικού χάρτη εφόσον το κτήμα του χαρακτηριστεί ως δασικού χαρακτήρα.

Η διορία άσκησης αντιρρήσεων θα είναι 3 μήνες , αλλά  συνήθως δίδεται μια μικρή παράταση.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εκτάσεις οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί δασικές με το κτηματολόγιο θα εξακολουθούν και σήμερα να είναι δασικές  με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Εάν αυτό συμβεί θα είναι για ειδικές περιπτώσεις , οι οποίες μπορεί να έχουν κάνει  πράξεις χαρακτηρισμού και να έχουν δικαιωθεί.

Επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες να κάνουμε τις σωστές κινήσεις που επιβάλλονται.

 

Οι αντιρρήσεις οι οποίες θα κάνουμε θα κριθούν από επιτροπές αντιρρήσεων.

Στόχος των αντιρρήσεων που θα κάνουμε είναι να αποχαρακτηριστούμε , χωρίς αυτό να είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε έτοιμο το συμβόλαιό μας  , το κτηματολόγιο, δηλώσεις Νόμου Τρίτση, παλαιά τοπογραφικά με τις δασικές υπηρεσίες, παλαιές άδειες δόμησης, βεβαίωση πρώτης ηλεκτροδότησης, ακόμη και πρόστιμα που μας έχουν επιβληθεί .

Τις αντιρρήσεις αυτές μπορεί να τις κάνουμε με δύο τρόπους . Ή μόνοι μας ή να τις αναθέσουμε σε ένα ειδικό γραφείο – δασολόγο, ο οποίος θα προσπαθήσει με την έκθεση την οποία θα συντάξει και  θα καταθέσει, βασιζόμενος τόσο στην Νομοθεσία, όσο και σε αεροφωτογραφίες 1945 -1960 αλλά και νεότερες , να αποδείξει ότι η ιδιοκτησία μας δεν είναι δασική έκταση  και για τον πρόσθετο λόγο, ότι σήμερα η ιδιοκτησία μας είναι οικισμός κατοικείται και βρίσκεται μάλιστα εντός οικιστικής πύκνωσης.

Θα επαναλάβω για μία φορά ακόμη αυτό δεν σημαίνει με την  ενέργεια που θα κάνουμε,  δηλαδή τις αντιρρήσεις στην ανάρτηση των δασικών χαρτών  ότι σίγουρα θα αποχαρακτηριστούμε. Προσωπική μου άποψη είναι όμως  ότι πρέπει να το προσπαθήσουμε.

Εάν η ιδιοκτησία μας εξακολουθεί και είναι δασική έκταση και μετά από την απόφαση των Επιτροπών αντιρρήσεων , τότε θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όπως ο νόμος αναφέρει, για να εξαιρεθούμε τις κατεδάφισης για 30 χρόνια . Για αυτή όμως την ενέργειά μας  θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σύντομα.

 

Προς το παρόν πρέπει να κάνουμε αντιρρήσεις μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών  χωρίς να καθυστερήσουμε και να μην περιμένουμε τελευταία  στιγμή.

 

Αντιρρήσεις πρέπει να κάνουνε και αυτοί που έχουν οικόπεδα,

 

Συνεχώς θα σας ενημερώνουμε..

Επίσης   όσοι έχετε internet,  μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου στο f.b  Μάνος Δερτούζος , και  στο enotitakaidasiblogspot.gr.     Βlog  το οποίο διατηρώ για να σας ενημερώνω  συνεχώς για τις εξελίξεις του δασικού προβλήματος.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00  (1 το μεσημέρι)  θα μιλήσω  live στο f.b , με περισσότερες λεπτομέρειες για τις αντιρρήσεις καθώς και για το επόμενο βήμα αμέσως μετά.

Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή για το μεγάλο αυτό θέμα

Μπορείτε για οποιαδήποτε πληροφορία  να με παίρνετε τηλέφωνο στο 6973959584

 

Σαλαμίνα  4/2/2021

 

 

Σας ευχαριστώ

 

Μάνος Δερτούζος