11 Οκτ 2018

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
120 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ!!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η Σαλαμίνα δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο δικαστήριο με μηνύσεις είτε επώνυμες , είτε με ανώνυμες καταγγελίες.
Ας πάμε όμως στην ουσία του θέματος και να δούμε πως 120 πολίτες της Σαλαμίνας κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Το 2011 στη Σαλαμίνα εκλέγεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τσαβαρής. Οι Δημοτικές αρχές όλες από το 2003 με ορισμένες προϋποθέσεις που όριζε ο νόμος, μπορούσαν να βεβαιώσουν για την σύνδεση των ακινήτων με τη ΔΕΗ και αυτό έπραξαν όλες οι διοικήσεις του Δήμου Σαλαμίνας.
Τέλος του 2011 γίνεται ανώνυμη καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ότι «η Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Γιάννη Τσαβαρή και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μάνο Δερτούζο δίνουν ρεύμα σε δασικές εκτάσεις», (φερόμενες δασικές εκτάσεις είναι ο πραγματικός όρος και θα εξηγήσω πιο κάτω γιατί). Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2011 σταμάτησε η διαδικασία ηλεκτροδότησης μέσω των Δήμων, αφού ο Νόμος 4014 επέβαλε, ότι για να μπορεί κάποιο αυθαίρετο κτίσμα να ηλεκτροδοτηθεί, θα έπρεπε πρωτίστως ο ιδιοκτήτης να τακτοποιήσει το αυθαίρετό του.
Η αποκεντρωμένη Διοίκηση το 2014 μετά από νέο έγγραφο του (ανώνυμου); πολίτη στέλνει την καταγγελία στην Εισαγγελία. Ο Εισαγγελέας δίνει εντολή στη ΔΕΗ να του σταλούν οι συνδέσεις 2011-2014 και με την εμπλοκή και του Δασαρχείου στέλνονται στον Εισαγγελέα 100 ονόματα πολιτών που συνδέθηκαν με την ΔΕΗ με την κατηγορία ότι βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων. (φερομένων δασικών λέω εγώ)
Πενήντα πολίτες από τους 100 συνδέθηκαν κατόπιν τακτοποίησης του αυθαιρέτου κτίσματος στα έτη 2012-2013-2014
Έτσι λοιπόν ο Εισαγγελέας έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός τους 50 πολίτες και περίπου 20 μηχανικούς που έκαναν την τακτοποίηση.
Αυτή είναι η μία ομάδα κατηγορουμένων γιατί ακολουθούν άλλοι 50 που συνδέθηκαν μέσω Δήμου.
Έτσι λοιπόν χθες άρχισε η ακροαματική διαδικασία για την πρώτη περίπτωση. Κατηγορούμενοι 55 πολίτες και 15 μηχανικοί.
Σε δύο σημεία αυτής της υπόθεσης θέλω να αναφερθώ.
Το πρώτο είναι η ουσία της υπόθεσης που δεν είναι άλλο από το δασικό πρόβλημα και το δεύτερο είναι η ανώνυμη καταγγελία , η αισχρή αυτή πράξη με θύματα 100 πολίτες που προσβάλει την Σαλαμίνα.
Αποδείχτηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο στην πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας , (οι οποίοι ήταν μάρτυρες που είπαν την αλήθεια και όχι ψευδομάρτυρες με σκοπό να παραποιήσουν την αλήθεια), αλλά και τις εύστοχες τοποθετήσεις και ερωτήσεις των 20 δικηγόρων υπεράσπισης, ότι οι φωτοερμηνείες αεροφωτογραφιών του 1945 που τους έχουν ονομάσει πρόχειρους ή προσωρινούς δασικούς χάρτες δεν έχουν καμιά φερεγγυότητα, αφού οι δασικοί χάρτες για την Σαλαμίνα δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί και αφού το ίδιο το κράτος τους έχει αμφισβητήσει. Αποδείχτηκε η κωμικοτραγική κατάσταση που υπάρχει με το δασικό πρόβλημα, το κράτος να ηλεκτροδοτεί ένα οικισμό με 200 σπίτια από την δεκαετία του 1970-80-90-2000, και το 2012 να διώκεται ο πολίτης που ζήτησε και του δόθηκε ρεύμα στον ίδιο οικισμό.
Έλεος κάποτε σε αυτή τη χώρα. Ποιος είναι ο παράνομος; ο ένας που ζήτησε να ηλεκτροδοτηθεί σε μία περιοχή ή το κράτος που ηλεκτροδότησε μία ολόκληρη περιοχή εάν θεωρηθεί ότι αυτή είναι δασική; Άραγε τι έκαναν τα δασαρχεία την εποχή που το κράτος με επίσημες μελέτες έβαζε κολώνες και έδινε ρεύμα σε μία περιοχή;
Είναι δυνατόν μία περιοχή να έχει φως, νερό, τηλέφωνο που έχουν πάρει 200 πολίτες, να έχει συγκοινωνία να έχει δρόμους και να κατηγορείται ένας πολίτης που πήρε ρεύμα και ο Μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση του αυθαιρέτου;
Όσον αφορά για τον πολίτη που έκανε την καταγγελία με μοναδικό σκοπό να στείλει στα δικαστήρια τον τ. Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή θα πρέπει να ντρέπεται. Εάν αυτός , (ο ανώνυμος καταγγέλλων) επαναλαμβάνω εάν, είναι πολιτικός αντίπαλος έχει διαπράξει τεράστιο ηθικό έγκλημα ,αφού δεν δίστασε προκειμένου να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο , να στείλει 120 συμπολίτες μας κατηγορούμενους στο δικαστήριο.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΝΑ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η δίκη συνεχίζεται……..

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε