5 Οκτ 2017

ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ!!
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ – ΔΑΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ
Στη αίθουσα Γερουσίας της Βουλής παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, της Βουλευτού Β Πειραιά κα Καρακώστα, βουλευτών όλων των κομμάτων, βρέθηκα τη Δευτέρα στη συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Νομοσχέδιο των αυθαιρέτων το οποίο πηγαίνει για ψήφιση στην ολομέλεια.
Είχα την ευκαιρία στο τρίλεπτο της ομιλίας μου, να μιλήσω για την αγωνία των πολιτών της Σαλαμίνας και όχι μόνο , για τα συνεχιζόμενα πρόστιμα του Δασαρχείου τα οποία συνεχίζονται να έρχονται σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για τους πολίτες , οι οποίοι δεν καταπάτησαν αλλά αγόρασαν νομότυπα ένα αγροτεμάχιο. Μίλησα επίσης για την αδικία που υφίσταται ένας πολίτης ο οποίος έχει αγοράσει ένα αγροτεμάχιο π.χ ένα στρέμμα, και ένα κομμάτι 100 μέτρων θεωρείται φερόμενη δασική έκταση και όμως δεν μπορεί ο οικοπεδούχος να απαλλαγεί από αυτά τα 100 μέτρα και δεσμεύεται όλο το οικόπεδό του, το οποίο θεωρείται δασική έκταση.
Στο τέλος της διαδικασίας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Υπουργό για τις οικιστικές πυκνώσεις. Ο κ. Σταθάκης μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα έρθει Νομοθετική ρύθμιση για την θωράκιση της οικιστικής πύκνωσης. Περιμένουμε λοιπόν εξελίξεις στο μεγάλο θέμα του δασικού προβλήματος. Συνιστώ ηρεμία και υπομονή στο θέμα αυτό.
Θέλω να τονίσω επίσης και έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι ο Πρόεδρος της Συνεδρίασης δεν με διέκοψε να μου πει ότι είμαι εκτός θέματος, όταν στην αρχή της ομιλίας μου μίλησα ότι «έρχομαι από την πολύπαθη Σαλαμίνα που υπέστη τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, αλλά και από την ιστορική Σαλαμίνα που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και δυστυχώς ο Ιερός χώρος της Κυνόσουρας χαρακτηρισμένος Ζώνη Α όπως η Ακρόπολη , ασελγείται βάναυσα από παράνομες δραστηριότητες κάτω από την ένοχη σιωπή της εξουσίας εδώ και τριάντα χρόνια που απλά παρακολουθεί την ασέλγεια.»
Όσοι έχουν την δυνατότητα και τους δίνεται η ευκαιρία να μιλούν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ή τηλεοράσεις ή σε δημόσιες Συνεδριάσεις όπως αυτή της Βουλής όπου είχε κατ ευθείαν μετάδοση από το κανάλι της Βουλής, θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένοι πέρα από το θέμα που είναι για συζήτηση, να μην ξεχνούν να αναφέρονται στο διαχρονικό έγκλημα της Κυνόσουρας. Αυτό πρέπει να τους το θυμίζουμε και να τους θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους. Κανένας πολίτης και περισσότερο αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά δεν πρέπει να σιωπούν στο ανιστόρητο και συνεχιζόμενο βιασμό του ιερού χώρου.
Στη φωτό μαζί με τους Προέδρους των Συλλόγων από την Κόρινθο Θανάση Ζήδρο και Λευρεωτική Πολύκαρπο Σερέτη.