11 Ιουλ 2016

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ!!!

Για μία ακόμη φορά η αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας γέμισε ασφυκτικά για το μεγάλο δασικό πρόβλημα. Είναι η πρώτη φορά που ελπίζουμε πλέον ότι θα σταματήσει η ομηρία όλων αυτών που δεν καταπάτησαν αλλά αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο στο οποίο πλέον έχουν κτίσει και είναι μέρος ενός ευρύτερου οικισμού. Την συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία της η κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, Σύμβουλος του Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κου ΤΣΙΡΩΝΗ, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, που είναι πλέον Νόμος του κράτους, ανέλυσε το Νόμο και ανέφερε πως και με τι τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών στη Σαλαμίνα, που φέρεται ότι χτίστηκαν εντός δασικών εκτάσεων και σήμερα αποτελούν μέρος του οικισμού δεν θα συμπεριληφθούν στους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες.

Η κα ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και έλυσε απορίες.
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, αφού σε πρώτη φάση δεν θα χρειασθεί να γίνουν αντιρρήσεις και ενστάσεις μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Όπως ανέφερε η κα Λυμπεροπούλου, ο Δήμος καλείται το συντομότερο δυνατόν να κινηθεί στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει έτοιμα σχεδιαγράμματα για όλο το νησί, σύμφωνα με το πλαίσιο της ερμηνευτικής εγκυκλίου που εντός την ημερών θα ανακοινώσει ο Υπουργός. Αυτό είναι η σοβαρότερη ενέργεια που πρέπει να γίνει τώρα , διότι εάν χάσουμε τις προθεσμίες και είμαστε εκπρόθεσμοι, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εντός των υπό ανάρτηση δασικών χαρτών και να μπλέξουμε σε περιπέτεια.
Οι ομιλίες θα αναρτηθούν το συντομότερο σε βίντεο και θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε πλήρως.
Την συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Εύη Καρακώστα, ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιάννης Τσαβαρής, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Κορρός Μιχάλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Φιλιάγκος, Γρηγόρης Καπετανάκης, Λούλα Καραγιάννη, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αιαντείου κα Πούνταλη Καίτη, 
οι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Χ. Γαβριήλ και Τ. Σαλματάνης φορείς και Πρόεδροι Εξωραϊστικών Συλλόγων. Παρευρέθηκαν επίσης η κα Βίκυ Ψιλλάκη από την εφημερίδα Ανατροπές και ο κ. Θεόφιλος Αποστόλου από την εφημερία "Σαλαμινιακή Πρωτοπορία"
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την κα Λυμπεροπούλου για την συνολική προσφορά στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου και την σημερινή της παρουσία.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον κόσμο, ο οποίος, διαχρονικά, τα τελευταία είκοσι χρόνια μας εμπιστεύεται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και δείχνει με την παρουσία του την αγάπη του στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι μέχρι το τέλος αυτής της διαδρομής, μέχρι δηλαδή την τελική δικαίωση, θα αγωνίζομαι για να λήξει τελεσίδικα η ομηρία που ταλαιπωρεί όλους αυτούς που δεν καταπάτησαν αλλά νόμιμα αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο, να σταματήσουν τα πρόστιμα που οδηγούν σε ηθικό και οικονομικό αφανισμό τους πολίτες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΧΕΤΑΙ
Για να φθάσουμε επί τέλους σε ένα σημείο να ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί πολλοί βοήθησαν σε αυτή την εικοσαετή πορεία. Είμαι υποχρεωμένος να ιδιαίτερη μνεία για τον Τάκη τον Βουδούρη ο οποίος επί 20 χρόνια είναι δίπλα μου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Να αναφερθώ στην Συμβολή της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων διαχρονικά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα με αγώνες και προσπάθειες. Στην συμβολή ακόμη όλων των Εξωραϊστικών Συλλόγων που βοηθούν και πάντοτε είναι δίπλα στις προσπάθειες.
ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.

Μάνος Δερτούζος