26 Ιουλ 2016

ΠΑΝΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κα ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Μετά την συγκέντρωση της 10ης Ιουλίου για τις εξελίξεις του δασικού προβλήματος που έγινε στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη και την αναφορά η οποία έγινε τόσο από μένα αλλά πολύ περισσότερο από την Σύμβουλο του Αναπληρωτού Υπουργού κα Λυμπεροπούλου, ότι ο Δήμος άμεσα πρέπει να κινητοποιηθεί και να ανταποκριθεί στις επιταγές του νόμου, όπου σε διάστημα 6 μηνών να ετοιμάσει συγκεκριμένη εργασία,  υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση με την Δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου την Τρίτη 19 Ιουλίου παρουσία του κ. Νίκου Αγαπίου Αντιδημάρχου, του κου Φιλιάγκου Ιωάννη Δημοτικό Σύμβουλο και του Αναπληρωτού Διευθυντού Τεχνικών υπηρεσιών κου Άρη Περδικούρη.
Ενημερώσαμε  την κα Δήμαρχο για την αναγκαιότητα άμεσης ενέργειας του Δήμου ως ορίζει ο νόμος. Η κα Δήμαρχος έδωσε εντολή στον κ. Περδικούρη για άμεση ανταπόκριση στο συγκεκριμένο θέμα.

Την 21 Ιουλίου δημοσιεύτηκε η λεπτομερής αναφορά του Υπουργού περί «οικιστικής πύκνωσης» όπου «προσδιορίζονται με ευθύνη των οικείων Ο.Τ.Α., ιώδη περιγράμματα για τις οικιστικές πυκνώσεις, τα οποία διαβιβάζονται στις οικείες Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να εξαιρεθούν από την ανάρτηση κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Ν.3889/2010.»
Την 22 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή έγινε εκ νέου συνάντηση με την κα Δήμαρχο, όπου αποφασίστηκε η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, σε ιδιώτη μελετητή, ούτως ώστε να ανταποκριθεί άμεσα ο Δήμος  και χωρίς καθυστερήσεις στις οριζόμενες από τον νόμο ημερομηνίες.
Στις 25 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα υπήρξε εκ νέου συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αγαπίου, όπου το θέμα δρομολογήθηκε.
Ως Πρόεδρος Του Πανσαλαμινίου Συλλόγου για την επίλυση του δασικού προβλήματος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου για την άμεση ανταπόκριση και λύση του προβλήματος, καθώς επίσης τον Ατιδήμαρχο κ. Νίκο Αγαπίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φιλιάγκο Γιάννη και τον κ. Άρη Περδικούρη για την βοήθεια και συμβολή τους στην διευθέτηση του θέματος.
Ο δρόμος για την οριστική λύση του δασικού προβλήματος είναι ακόμη μακρύς. Θεωρώ ότι όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτό το θέμα, όπως πρέπει να είμαστε στα μεγάλα προβλήματα του νησιού, μπορούμε να βοηθήσουμε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας , οι οποίοι δεν καταπάτησαν , αλλά νόμιμα αγόρασαν ένα οικόπεδο όπως χιλιάδες άλλοι, οι οποίοι τώρα τακτοποιούν το σπίτι τους σύμφωνα με τον νόμο 4178.

Για τον Πανσαλαμίνιο Σύλλογο

Μάνος Δερτούζος