23 Δεκ 2012

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ, σύντομος απολογισμός


Είναι γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο blog δεν ενημερώνεται. Η συνεχής ενασχόλησή μου με τον Δήμο μετά από την εκλογή μου, δεν μου έδινε το περιθώριο χρόνου.
Παρ’ όλο που ο περισσότερος κόσμος ενημερώνεται για τις εξελίξεις του δασικού προβλήματος, είτε σε κατευθείαν τηλεφωνικές επαφές μαζί μου, είτε σε προσωπικό επίπεδο στο γραφείο μου στον Δήμο Σαλαμίνας, είτε μέσω των συχνών συγκεντρώσεων που γίνονται στην αίθουσα του Δημήτρη Μπόγρη, εν τούτοις θεωρώ πλέον απαραίτητο να ενημερώνω το συγκεκριμένο Blog σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Η αναγκαιότητα ενημέρωσης  γίνεται περισσότερη επιβεβλημένη τώρα πλέον μετά την διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «ΕΝΟΤΗΤΑ» στην οποία μπορούσατε να έχετε ενημέρωση. Έτσι η ενημέρωση από αυτό το Blog θα έχει πέρα του δασικού προβλήματος θα έχει και ένα γενικότερο ενδιαφέρον με άρθρα τόσο από την Κεντρική πολιτική σκηνή όσο και από τα τοπικά δρώμενα.

Η Εφημερίδα «ΕΝΟΤΗΤΑ»  διέκοψε την έκδοσή της , προσωρινά τουλάχιστον μετά την απόφαση της Κυβέρνησης , κατόπιν φυσικά εντολών της Τρόϊκα  σε ένα πλαίσιο οικονομικής πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο.  Συγκεκριμένα,  αποφασίστηκε ότι ο συνταξιούχος ο οποίος έχει μία οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα να του γίνεται περικοπή της σύνταξης κατά 25%. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Εφημερίδα «ΕΝΟΤΗΤΑ» η οποία εκδίδεται επί 20 χρόνια όχι μόνο δεν ήταν κερδοφόρος δραστηριότητα αλλά αντίθετα  ……έβαζε συνεχώς μέσα τον εκδότη της.
Θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό εάν είχα συμφωνήσει να υπήρχε μία ετήσια συνδρομή. Αυτό δεν το ήθελα και εξακολουθώ να μη το θέλω.
Σας λέω όμως  ότι η διακοπή έκδοσης της εφημερίδας θα είναι προσωρινή.
Όσον αφορά στο συγκεκριμένο μέτρο της Κυβέρνησης είναι ατυχέστατο.  Θα συμφωνούσα με το μέτρο εάν και εφ’ όσον ο εκτελών συνταξιούχος εμπορική δραστηριότητα έχει ετήσια κέρδη τα οποία ξεπερνούν το 25% της σύνταξής του.  Εάν δηλαδή έχουμε ένα συνταξιούχο ο οποίος παίρνει σύνταξη 1000 ευρώ τον μήνα κατά την έννοια του νόμου, εφόσον διατηρεί εμπορική δραστηριότητα θα πρέπει να καταβάλει στο κράτος 3000 ευρώ που θα  είναι η παρακράτηση  του 25% από την σύνταξή του.
Εάν η συγκεκριμένη επιχείρηση - εμπορική δραστηριότητα δεν είναι επικερδής τότε είναι υποχρεωμένη να κλείσει.
Το μέτρο αυτό κινείται στα πλαίσια μιας κοντόφθαλμης οικονομικής πολιτικής , που κινείται η οικονομία τα τελευταία 4 χρόνια , δηλαδή στα χρόνια της κρίσης.
Η Εμπορική δραστηριότητα θα κλείσει αλλά ποιος χάνει από αυτό το κλείσιμο της επιχείρησης?
Ο Συνταξιούχος θα την κλείσει για να μην χάσει μέρος της σύνταξης αλλά  αυτός που θα ζημιωθεί ουσιαστικά  είναι η ίδια η οικονομία, αφού για να εκδοθεί μία εφημερίδα, χρειάζεται χαρτί, τυπογραφείο, films, ένα άνθρωπο να κάνει μοντάζ και στοιχειοθεσία.
Αυτή είναι η φιλοσοφία  που ασκείται η πολιτική σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόϊκα, μιας πολιτικής που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να συγκεντρώσει γρήγορα χρήματα. Θεωρεί προτιμότερο να βάζει λουκέτο στα μαγαζιά δημιουργώντας εκατομμύρια ανέργους, παρά να δώσει μία οικονομική ανάσα με διάφορους τρόπους (φορολογική ελάφρυνση  κ.λπ.).