6 Δεκ 2009

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαλαμίνας, για συμπαράσταση στο δασικό πρόβλημα και στην διοίκηση του Πανσαλαμίνιου Συλλόγου, “ΕΝΟΤΗΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας το σύνολον των κατοίκων της Νήσου, θέλει να τοποθετηθεί στην απόπειρα τροποποίησης των διατάξεων του Ν. 3208/2003 και ειδικότερα στην τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν τις περιπτώσεις χαρακτηρισμού εκτάσεως , καθώς και όσες σχετίζονται με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης.
Συγκεκριμένα , ο Δήμος Σαλαμίνας πιστεύει ότι:
Α) Οι διατάξεις , που αφορούσαν στα ζητήματα χαρακτηρισμού των εκτάσεων σύμφωνα με τον Ν.3208/2003 , έλυναν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και μάλιστα εφόσον ερμηνεύονταν σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες των ετών 1975 και μετέπειτα .
Αντίθετα οι διατάξεις του Ν. 998/1979, των οποίων επιδιώκεται η επαναφορά, στην ουσία αγνοούσαν και αγνοούν την ήδη διαμορφωθείσα από ετών κατάσταση και περισσότερο δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα.
Β)Παράλληλα ο Δήμος Σαλαμίνας πιστεύει, ότι η με βάση τον Ν. 3208/2003, απαγόρευση της βεβαίωσης εκτέλεσης και είσπραξης των προστίμων μέχρι συντάξεως των δασικών χαρτών και του δασολογίου, προστάτευε και εξακολουθεί να προστατεύει τους πολίτες, από τις πολλές φορές εμφανισθείσες ,αυθαίρετες, εσφαλμένες και προκλητικές πράξεις, των αρμοδίων υπηρεσιών του Δασαρχείου.
Ειδικότερα, η πλήρης απαγόρευση, μέχρι συντάξεως των δασικών χαρτών, παρέχει στους πολίτες το δικαίωμα, να αντιτάξουν ενώπιον ανεξαρτήτων αρχών τις τυχόν αντιρρήσεις τους, στις πράξεις χαρακτηρισμού και παράλληλα να σεβαστούν τις αποφάσεις που θα εκδοθούν.
Παράλληλα ο Δήμος Σαλαμίνας ζητά στα πλαίσια των γενομένων νομοθετικών τροποποιήσεων, να συμπεριληφθεί και διάταξη, βάσει της οποίας :
α) Να επιτρέπεται η εκ νέου άμεση σύνδεση όλων ανεξαρτήτως των αυθαιρέτων κτισμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στις εντός δασικών εκτάσεων περιοχές, με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, μέχρι εντάξεως αυτών στα σχέδια πόλης και οριστικοποιήσεως των δασικών χαρτών.
β) Μέχρι κύρωσης των δασικών χαρτών οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν δικαίωμα να μεταβιβάζουν την περιουσία τους.
γ) Να συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση και μη έκδοση της βεβαίωσης εκτέλεσης και είσπραξης των προστίμων , μέχρι συντάξεως των δασικών χαρτών και του δασολογίου. Το Παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί :
Στην Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ντίνα Μπιρμπίλη
Στους Βουλευτές Β΄Πειραιά
Στον Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής
Στον Νομάρχη Πειραιά
Στον Τοπικό Τύπο
Έτσι συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα και υπογράφτηκε
Η Πρόεδρος Νάννου-Μικρομάστορα Αικατερίνη
Ο Γραμματέας Αντωνίου Γεώργιος
Τα Μέλη / Υπογραφές Παρόντων
Ακριβές Αντίγραφο
Σαλαμίνα 20 Νοεμβρίου 2009
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ