11 Ιουν 2024

 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 
 
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο κάλεσμα μου για τα μέτρα πυροπροστασίας, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος , έδειξε την αναγκαιότητα των πολιτών για ενημέρωση.
Όλοι συμφώνησαν να καθαρίσουν το οικόπεδο τους αλλά και όλοι αντέδρασαν , όχι μονο στις υπερβολές της Υπουργικής απόφασης που θέλουν να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε "φρούρια" με υπερβολικά έξοδα, αλλά και στο χαράτσι με άγνωστο ποσό που πρέπει να δώσουμε στον "Ειδικό Επιστήμονα", για να μας κάνει ειδική έκθεση επικινδυνότητας της ιδιοκτησίας μας, κάτι όμως που έπρεπε πρωτίστως να έχει κάνει για όλο τον οικισμό ο Δήμος.
Συγχρόνως οι πολίτες απαίτησαν με την υπογραφή τους το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ολοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού πρώτος ο Δήμος έπρεπε να έχει κάνει ενέργειες τις οποίες δεν έχει κάνει.
Αύριο Δευτέρα 3/6 κατατίθεται το έγγραφο με τις υπογραφές ,για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατόν αφού τα περιθώρια του χρόνου στενεύουν. Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημά τους.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συγκέντρωση από την Φωνή Της Σαλαμίνας την οποία ευχαριστούμε στο link https://www.facebook.com/SALAMINA4ESCAPE/videos/1228850134952810?locale=el_GR
 
Μάνος Δερτούζος