20 Δεκ 2022

 14 Νοεμβρίου Αθήνα 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κο ΑΜΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

 Όπως σας είχα αναφέρει στην ομιλία μου, στην αίθουσα Δ. Μπόγρη, την 23η Οκτωβρίου, θα επισκεπτόμασταν το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 13.00, επισκεφθήκαμε μαζί με την κ. Υβόνη Αραβανή, τον Υφυπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Giorgos Amiras - Γιώργος Αμυράς παρουσία του βουλευτού κ. Μαρκόπουλου. Ενημερώσαμε τον κο υφυπουργό, για το δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας όπως αυτό διαμορφώνεται μετά από τις αντιρρήσεις των πολιτών στον δασικό χάρτη.

Τονίσαμε στον κ. Αμυρά ότι οι αντιρρήσεις που έγιναν στη Σαλαμίνα, είναι σε μικρό ποσοστό με στοιχεία του δασαρχείου και αυτό είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους μας .

Είχαμε την ευκαιρία επίσης να αναφερθούμε στους προβληματισμούς των πολιτών όσον αφορά τις «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων εντός οικιστικών πυκνώσεων, οι οποίες έχουν καταλυτική ημερομηνία 31/12/2022, όπως διατυπώθηκαν στην συγκέντρωση μας .

Ο κ. υφυπουργός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και μας ανέφερε την διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω

τον κ. Αμυρά για την άμεση ανταπόκριση, τις σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα μας και για την ειλικρινή του πρόθεση να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Επίσης να ευχαριστήσω τον βουλευτή κ. Μαρκόπουλο ο οποίος μας έφερε σε επαφή με τον κ. Υφυπουργό και είχαμε την δυνατότητα να αναφερθούμε στο σημαντικό για την Σαλαμίνα δασικό πρόβλημα.

Σας ενημερώνω ότι την προσεχή Πέμπτη και ώρα 17.00 θα αναφερθώ live στο f.b για λεπτομέρειες της συνάντησης.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος