17 Απρ 2020

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ AMEΣΩΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 51
Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις για το δασικό πρόβλημα και την επίλυση του προβλήματος μετά το Πάσχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται σήμερα και στην εφημερίδα «Ελεύθερος τύπος» την επόμενη εβδομάδα συζητείται στην Επιτροπή της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Ανάρτηση δασικών χαρτών περιοχών εντός των ιωδών περιγραμμάτων, διαδικασία ελέγχου, περιβαλλοντική διαχείριση αυτών και άλλες διατάξεις».
Αμέσως μετά την συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής , στην αίθουσα Παραγωγής και Εμπορίου, θα προχωρήσει η διαδικασία ψήφισης του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο, παρέχεται η δυνατότητα τακτοποίησης για χρονικό διάστημα 30 ετών των κατοικιών που έχουν χτιστεί εντός δασών και δασικών εκτάσεων και βρίσκονται εντός ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΚΝΩΣΕΩΝ, δεν έχουν οικοδομηθεί μετά τον Ιούνιο 2011 και δεν βρίσκονται σε άλλες «ευαίσθητες» περιοχές (όπως ρέματα, Natura κ.λπ.)
Με το Νομοσχέδιο σταματά η ομηρία και ταλαιπωρία του κόσμου στα δικαστήρια, εφ όσον μετά την υπαγωγή στον νόμο γίνεται ανάκληση και αναστολή των ήδη ληφθέντων διοικητικών μέτρων , ή αναστολή επιβολής νέων διοικητικών κυρώσεων και αναστέλλονται εκκρεμείς ποινικές διώξεις και μη άσκηση νέων.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 50 του Νομοσχεδίου δύο μήνες μετά την ψήφιση του παρόντος Νόμου αναρτώνται οι δασικοί χάρτες στις περιοχές που είχαν περιληφθεί εντός ιώδους περιγράμματος στα χαρτογραφικά υπόβαθρα και είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 3889/2010. Μιλάμε δηλαδή για τις οικιστικές πυκνώσεις.
Θεωρώ δεδομένο ότι το Νομοσχέδιο θα τύχει ευρείας αποδοχής στην Ολομέλεια της Βουλής αφού ο κορμός του Νομοσχεδίου και η ιδέα των Οικιστικών πυκνώσεων ξεκίνησαν επί Σύριζα και με Υπουργούς Περιβάλλοντος τους κ.κ. Τσιρώνη και Φάμελο
Θα πρέπει να επαναλάβω ότι τόσο στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη όσο και στους Βουλευτές Πειραιά και Κορίνθου έχουμε στείλει τις παρατηρήσεις μας για βελτίωση του Νομοσχεδίου ως προς το άρθρο 51 , επιστολή την οποία έχουμε δημοσιοποιήσει σε προηγούμενη ανάρτηση.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!