27 Ιουν 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΓΙΑ
ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ
Συνάντηση είχαμε χθες στην Περιφέρεια Πειραιά με τον πρ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρίφωνα Αλεξιάδη με αντικείμενο το δασικό πρόβλημα , τις οικιστικές πυκνώσεις αλλά με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα πρόστιμα του Δασαρχείου.
Σύντομα πιθανόν μέσα στον Ιούλιο η Νομιμοπαρασκευαστική Επιτροπή η οποία εργάζεται για το Νομοσχέδιο για την διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων θα έχει έτοιμο το Νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί σε διαβούλευση.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να πιέζουμε με κάθε τρόπο μέσα από τις συναντήσεις μας , ούτως ώστε το Νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει να λύνει όσο το δυνατόν καλύτερα το δασικό πρόβλημα.
Τα πρόστιμα του Δασαρχείου αποτελούν ένα εφιάλτη για εκατοντάδες συμπολίτες μας αφού υπάρχουν πρόστιμα που το συνολικό ύψος τους έχουν ξεπεράσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Επειδή προχωρούμε σε μία μορφή τακτοποίησης αυθαιρέτων, τα οποία βρίσκονται εντός των οικιστικών πυκνώσεων , θεωρείται επιβεβλημένο ότι θα σταματήσουν τα πρόστιμα να εκδίδονται, πρότασή μας η οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα υιοθετηθεί.
Στο θέμα το οποίο πιέζουμε συγχρόνως είναι ότι τα πρόστιμα τα οποία ήδη έχουν εκδοθεί (και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) και ως γνωστόν με τον Ν. 3208/2003 δεν εισπράττονται από τις εφορίες, θα πρέπει να διαγραφούν , αφού παρόμοια ποσά θεωρούνται εξωπραγματικά και αδύνατον να πληρωθούν.
Η συνάντηση με τον τ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη ήταν ωφέλιμη , αφού το Υπουργείο Οικονομικών συνυπογράφει ένα παρόμοιο νομοσχέδιο για τα πρόστιμα του δασαρχείου. Ο τ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, έμεινε δε έκπληκτος όταν του δείξαμε συνολικό πρόστιμο το οποίο ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!!!!
Η προσπάθεια και οι συναντήσεις με παράγοντες όλων των κομμάτων θα συνεχιστούν .
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Βουλευτής Α. Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη.