14 Ιουν 2017

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ,
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ!!!
ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ
Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που φωνάζαμε επί 20 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν το Κτηματολόγιο το οποίο έχει προηγηθεί της ανάρτησης των δασικών χαρτών , περίπτωση δική μας στη Σαλαμίνα, να μας δίνει την Β ανάρτηση με τα περιβόητα βελάκια και να καταδικάζει μία έκταση ως δασική, προτού υπάρξει δασολόγιο, δηλαδή ανάρτηση και κύρωση δασικών χαρτών.
Εκπέμποντας σαφές “σήμα κινδύνου”, το ΣτΕ επισημαίνει ότι η παράλειψη της πολιτείας να καταρτίσει και οριστικοποιήσει τους δασικούς χάρτες, εξετάζοντας και τις εκκρεμούσες επί μακρόν αντιρρήσεις κατά όσων έχουν αναρτηθεί, “μπορεί να επιδράσει στο κύρος των διαπιστωτικών πράξεων λειτουργίας του Κτηματολογίου και της νομιμότητάς του με συνέπειες σοβαρότατες για την ασφάλεια των συναλλαγών, την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας και την δημόσια πίστη”.
Στέλνοντας έτσι μήνυμα για τον κίνδυνο μεγάλων ανατροπών, το ΣτΕ τονίζει επίσης ότι προϋπόθεση για την έγκυρη ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, αποτελεί η προηγούμενη ουσιαστική ολοκλήρωση του Δασολογίου στην ίδια περιοχή, αφού μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί για το Δημόσιο, αλλά αντίστοιχα και για τους ιδιώτες, νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας.
Δηλαδή αν μία έκταση αναγνωρίστηκε ως ιδιωτική κατά την διαδικασία κτηματογράφησης , πριν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών , αυτή ουσιαστικά αναγνωρίστηκε ως προς το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ Η ΟΧΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ. Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι απαραίτητο στοιχείο πριν από την κατάρτιση του Κτηματολογίου είναι η ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών. Στη Σαλαμίνα το Κτηματολόγιο έχει τελειώσει από το 2000 , ενώ ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες
Φωνάζουμε επί 20 χρόνια, πως καταδικάζετε τον κόσμο; Πως στέλνετε στα δικαστήρια και ταλαιπωρείτε τον κόσμο ότι το σπίτι τους βρίσκεται σε δασική έκταση χωρίς να υπάρχουν οι δασικοί χάρτες; Ποιο είναι το επίσημο στοιχείο που αναφέρει τι είναι δασικό; Γιατί το κτηματολόγιο γέμισε την Β ανάρτηση με βελάκια και έβαζε τον κόσμο σε περιπέτεια χωρίς να έχει στα χέρια του το επίσημο δασολόγιο που είναι αποτέλεσμα της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών;
Επίκαιρη όσο ποτέ είναι αυτή τη στιγμή η διαχρονική απαίτηση του κόσμου ο οποίος περνά το δικό του Γολγοθά επί 25 χρόνια με πρόστιμα και δικαστήρια, να προχωρήσει η τροπολογία την οποία έχουμε καταθέσει για αναστολή των προστίμων και των κατεδαφίσεων μέχρι ανάρτησης και κύρωση των δασικών χαρτών. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σεβαστείτε τον κόσμο που σε περίοδο μεγάλης και συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει στα δικαστήρια συνέχεια κάνοντας προσφυγές και πληρώνοντας από το υστέρημά τους.
Μάνος Δερτούζος

Δείτε περισσότερες αντιδρ